4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehakt pie met rozemarijn en appel

Gehakt pie met rozemarijn en appel

ingrediënten


20 min
4 personen
10 plakjes hartige taartdeeg
1 rode appel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

700 gram mager rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkante taartvorm

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg 1 theelepel rozemarijn toe en fruit nog 1 minuut mee. Laat afkoelen.
  • 2 Houd 1 eetlepel van het losgeklopte ei apart. Kneed in een kom het gehakt, de rest van de eieren, crème fraîche en mosterd goed door elkaar en kneed de appelblokjes en het uienmengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast tot later gebruik.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de vorm met deeg. Druk de randen goed aan en snijd de bovenkant netjes bij.
  • 4 Verdeel de gehaktvulling over het deeg en druk goed aan zodat er geen luchtbellen ontstaan.
  • 5 Snijd brede repen van de overige plakjes deeg en maak hiermee een ruitpatroon over de taart. Druk de deegrepen goed aan de zijranden vast. Bestrijk met wat losgeklopt ei en bestrooi met de overige rozemarijn.
  • 6 Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart even rusten voordat je hem aansnijdt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 47 gram