4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat

Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat

ingrediënten


30 min
4 personen
400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rioja

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit de ui met de Provençaalse kruiden glazig in circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Zet de warmtebron uit en schep de helft van de ui bij het gehakt. Voeg de gehaktkruiden, ei en genoeg paneermeel toe om een smeuïg gehakt te kneden. Vorm hiervan 8 balletjes en laat deze afgedekt een half uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de pan opnieuw en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en voeg de knoflook en tomatenpuree toe aan het bakvet.
  • 4 Fruit dit circa 2 minuten op lage stand. Blus af met de wijn en laat deze circa 5 minuten zachtjes inkoken.
  • 5 Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus weer aan de kook komen. Leg de balletjes in de saus en laat nog circa 15 minuten op lage stand pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

wijnadvies

Natuurlijk drinkt u de wijn waarmee u ook de saus heeft gemaakt. Maar ook de Côtes du Rhône Cuvée Ecusson combineert goed met de gehaktballen. Voor de Italiaanse touch kiest u Chianti van Sensi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 28 gram