4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballen met madeirasaus

Gehaktballen met madeirasaus

ingrediënten


35 min
4 personen
50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter madera
300 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

10 dadels

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de dadels, ui, ei, paneermeel, tijm, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen stevige gehaktballen van. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe.
  • 2 Bak de gehaktballen rondom bruin in de olie of het bakproduct. Voeg een klein scheutje water toe en gaar ze circa 20 minuten met het deksel op de pan.
  • 3 Verhit intussen de boter voor de saus en fruit hierin het sjalotje. Voeg de bloem toe en bak circa 2 minuten mee.
  • 4 Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij. Maak de saus af met madeira, kookroom, zout en versgemalen peper. Serveer de gehaktballen met de saus. Lekker met rodekool of witlof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 28 gram