4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus

Gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus

ingrediënten


30 min
4 personen
400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels water

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd het brood in blokjes en besprenkel ze met melk of water. Laat dit even weken.
  • 2 Vermeng ondertussen voor de balletjes het gehakt, de sjalot, het kaneelpoeder, de groene kruiden en het ei en kneed hier het natte brood gelijkmatig door. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • 3 Draai kleine balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op een schaal. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
  • 5 Neem ze uit de pan en roerbak in hetzelfde bakvet de paprika, de knoflook en de chilipoeder.
  • 6 Voeg de tomatenblokjes toe en voeg wat zout en eventueel wat peper toe.
  • 7 Voeg alle balletjes met aanhangende jus toe en laat de saus circa 10 minuten op lage stand pruttelen. Lekker met brood of pasta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 29 gram