4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
50 gram salamblaadjes
1 eetlepel gedroogde basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 snee wit brood
1 snee wit brood
400 gram rundergehakt

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.99
1 eetlepel gedroogde oregano

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.45
50 gram pancetta

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.99
1 ei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
2 eetlepels bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
4 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
2 eetlepels tomatenpuree

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.49
400 gram tomatenblokjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.69
1 handje basilicum

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09

  • 1 Knijp het brood uit en vermeng het met het gehakt, de oregano, de pancetta en het ei. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper.
  • 2 Vorm kleine balletjes van het gehakt en bestrooi ze met wat bloem. Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de olie en bak de balletjes in een paar porties rondom bruin.
  • 4 Schep ze uit de pan, roer het aanbaksel los en bak de ui en de knoflook in het achtergebleven bakvet op lage stand lichtbruin.
  • 5 Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en laat de saus aan de kook komen.
  • 6 Leg de balletjes terug in de saus en laat het geheel in circa 15 minuten op lage stand zonder deksel op de pan zachtjes garen.
  • 7 Breng de saus op smaak met zout en peper en snipper als laatste de basilicum over de saus.

bereidingstip

Lekker met ciabattabrood en een salade.

wijnadvies

Laten we in Italiaanse sferen blijven met een lichtgekoelde Bardolino of een Sensi Chianti. Witdrinkers kiezen Montalto Pinot Grigio, rosé-aanhangers gaan voor Montalto Nero d'Avola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 25 gram