4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gehaktballetjes met basilicumaioli

Gehaktballetjes met basilicumaioli

ingrediënten


10 min
4 personen
8 Hollandse gehaktballetjes
4 cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram aioli
3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

8 tapasprikkers

  • 1 Houd 8 basilicumblaadjes apart. Pureer de rest van de basilicum met de aioli. Schep de aioli in een boterhamzakje.
  • 2 Halveer de tomaatjes. Knip een punt van het zakje en spuit op elk tomaatje wat basilicum-aioli.
  • 3 Leg op elk gehaktballetje een half tomaatje. Garneer met een basilicumblaadje en steek er een prikker door. Zet de prikkers op een schaal of bord.

bereidingstip

Liever zonder vlees? Neem plantaardige balletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 152 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 4 gram