4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballetjes met hasselback-aardappels en snijbonen

Gehaktballetjes met hasselback-aardappels en snijbonen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 middelgrote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 2 pollepels op het werkvlak en leg steeds 1 aardappel tussen de stelen. Snijd de aardappel met een scherp mes elke 4 mm in, tot het mes de stelen raakt.
  • 2 Leg de ingesneden aardappels in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Strooi wat zout tussen de laagjes en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en knapperig. Bestrijk tussendoor met olie uit de schaal.
  • 3 Verhit na 30 minuten oventijd 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie in een braadpan, tot de boter bruist. Bak hierin de gehaktballetjes circa 5 minuten rondom aan.
  • 4 Voeg de knoflook en tijm toe en fruit mee. Giet een paar eetlepels water erbij en laat de balletjes circa 10 minuten garen in de jus.
  • 5 Blancheer intussen de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar in water met zout en giet af. Neem de balletjes van de warmtebron en voeg een klontje koude boter toe aan de jus. Leg het deksel op de pan en draai de pan rond tot de boter gesmolten is. Serveer de gehaktballetjes met de jus, aardappels en snijbonen.

wijnadvies

Serveer bij de gehaktballetjes met hasselback-ardappels en snijbonen een Australische blend van shiraz, grenache en petit verdot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 31 gram