4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballetjes met kaas en geroerbakte spinazie

Gehaktballetjes met kaas en geroerbakte spinazie

ingrediënten


40 min
4 personen
900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesrösti

dit product is niet beschikbaar

800 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

tabasco
mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met de helft van de knoflook, het broodkruim, ei, cayennepeper, peterselie en kaas. Vorm middelgrote gehaktballen van het mengsel en bak ze rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Giet de gezeefde tomaten erbij en stoof zachtjes 20 minuten met het deksel op de pan.
  • 3 Bak intussen de rösti in 2 eetlepels olijfolie. Voeg zout, peper en de Italiaanse kruiden toe.
  • 4 Roerbak de rest van de knoflook met de spinazie in de rest van de olijfolie totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus, de rösti en de spinazie.

bereidingstip

Neem in plaats van gezeefde tomaten een pot pastasaus, eventueel aangevuld met een scheutje water.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 970 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 49 gram