4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballetjes met pinda's en wokgroenten

Gehaktballetjes met pinda's en wokgroenten

ingrediënten


30 min
4 personen
800 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

50 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

30 gram nasikruiden

dit product is niet beschikbaar

30 gram saté-gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de kruiden en pinda’s goed door en draai er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitstomen.
  • 3 Verwarm 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom aan.
  • 4 Giet de ketjap en 2 eetlepels water erlangs en laat in circa 5 minuten op lage stand garen.
  • 5 Verwarm de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten in een paar minuten beetgaar.
  • 6 Serveer dit met een timbaaltje rijst en de balletjes met ketjapjus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté