4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Gehaktballetjes met tomaat en olijven

Gehaktballetjes met tomaat en olijven

ingrediënten


15 min
4 personen
2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

100 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Kneed het gehakt met het ei, de olijven, de tomaatjes, Italiaanse kruiden, tomatenpuree, paneermeel, zout en peper.
  • 2 Vorm met vochtige handen circa 8 balletjes van het gehakt. Leg ze op de bakplaat en bak circa 25 minuten in het midden van de oven. Keer halverwege om.

bereidingstip

Lekker bij pasta met tomatensaus en basilicum.. Leg ingekruiste en met olijfolie besprenkelde trostomaten naast het gehakt op de bakplaat en pof ze in circa 15 minuten in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 30 gram