4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballetjes-traybake met aioli

Gehaktballetjes-traybake met aioli

ingrediënten


30 min
4 personen
10 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

700 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten. Snijd de winterpeen in de lengte in vieren en daarna in grove stukken.
  • 2 Schep op de bakplaat om met 2 el olie, bestrooi met zout en de helft van de oregano. Bak 20 min. in het midden van de oven.
  • 3 Snijd intussen 2 teentjes knoflook grof. Roer de rest van de oregano en de gesneden knoflook door de rest van de olie. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en rol er 16 balletjes van.
  • 4 Snijd de uien in parten en de paprika in ringen. Leg na 20 min. bakken de gehaktballetjes, ui, spruiten en paprika bij het aardappelmengsel op de bakplaat. Schep om met de oregano-olie en bak nog 20 min.
  • 5 Meng intussen in een kom de mayonaise, het citroensap en de bieslook en breng op smaak met zout en peper. Pers er het laatste teentje knoflook boven en schep goed om. Serveer de bieslook-aioli bij de traybake.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1007 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 33 gram