gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gehaktbommetjes met vurige tomatensaus

Gehaktbommetjes met vurige tomatensaus

ingrediënten


20 min
5 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal

dit product is niet beschikbaar

250 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met het ei, paneermeel, de cayennepeper, knoflook, rozemarijnnaaldjes en een snuf zout. Draai er kleine balletjes van.
  • 2 Verhit een beetje olie en bak hierin de balletjes in circa 5 minuten rondom bruin.
  • 3 Verwarm de gezeefde tomaten met de sambal en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de tomatensaus over een bord en leg de gehaktballetjes erop.
  • 5 Knip nog wat takjes rozemarijn in stukjes van circa 2 cm en steek de rozemarijn als een lontje in de gehaktballetjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram