gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktspies

Gehaktspies

ingrediënten


25 min
4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 bos verse koriander
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

600 gram lamsgehakt
600 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 spiesen

  • 1 Kneed het runder- of lamsgehakt met gehaktkruiden, sesamzaad, koriander, rode ui en het ei. Meng er eventueel wat paneermeel door om het gehakt minder plakkerig te maken.
  • 2 Vorm 8 langwerpige balletjes van het gehakt en rijg ze aan spiesen. Druk ze wat platter en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Steek aan beide kanten van de spiesen een stukje geschilde en geblancheerde winterpeen en 1/2 sjalot.
  • 4 Bestrijk de spiesen licht met olie en gril in circa 4 minuten per kant gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté