6 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehakttaart met brooddeksel

Gehakttaart met brooddeksel

ingrediënten


30 min
6 personen
750 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

mespunt foelie

dit product is niet beschikbaar

mespunt piment

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het minimaal een half uur rijzen.
  • 2 Doe de boterhammen in een kom en meng met de port, 2 losgeklopte eieren, piment, foelie en peper. Laat het brood in 10 minuten zacht worden. Roer goed door en kneed het broodmengsel samen met de vijgen en hazelnoten door het gehakt. Voeg zout naar smaak toe.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Druk het gehakt goed aan in de taartvorm.
  • 4 Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1 cm dik en maak een gaatje in het midden. Leg de deeglap over het gehakt en snijd eventueel wat bij.
  • 5 Druk het deeg goed aan op de randen van de taartvorm en bestrijk het deeg gelijkmatig met ei.
  • 6 Laat nog 15 minuten rusten en bak de taart dan in circa 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  • 7 Lekker met een salade.

wijnadvies

Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Blason des Mages, Côtes du Ventoux, Poème Syrah Grenache, Zuydpunt Cabernet Shiraz


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 40 gram