gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Geitenkaasballetjes ‘tricolore’

Geitenkaasballetjes ‘tricolore’

ingrediënten


30 min
1 zakje zoute sticks

dit product is niet beschikbaar

3 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Prak de geitenkaas en roomkaas met een vork goed door elkaar en laat 30 minuten opstijven in de koelkast. Schep met 2 theelepels circa 24 porties van het kaasmengsel en rol tot mooie ronde balletjes.
  • 2 Meng de bieslook en citroenrasp op een bordje. Leg de pistachenoten op een ander bordje en besprenkel met de honing. Leg de pijnboompitten en tomaatjes op een derde bordje.
  • 3 Rol een derde van de balletjes door het bieslookmengsel, een derde door het pistachemengsel en een derde door de pijnboompitten.
  • 4 Zet de balletjes nog 30 minuten afgedekt in de koelkast. Prik voor het serveren een zoute stick in elk balletje.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Geitenkaas gaat top met Indomita Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté