- 1 Prak de geitenkaas en roomkaas met een vork goed door elkaar en laat 30 minuten opstijven in de koelkast. Schep met 2 theelepels circa 24 porties van het kaasmengsel en rol tot mooie ronde balletjes.
- 2 Meng de bieslook en citroenrasp op een bordje. Leg de pistachenoten op een ander bordje en besprenkel met de honing. Leg de pijnboompitten en tomaatjes op een derde bordje.
- 3 Rol een derde van de balletjes door het bieslookmengsel, een derde door het pistachemengsel en een derde door de pijnboompitten.
- 4 Zet de balletjes nog 30 minuten afgedekt in de koelkast. Prik voor het serveren een zoute stick in elk balletje.
bereidingstip
Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Geitenkaas gaat top met Indomita Sauvignon Blanc.