4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Geitenkaasbuideltjes

Geitenkaasbuideltjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

verse tijm
1 theelepel verse tijm
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vijzel

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwijder de zachte korst van de geitenkaas en prak de kaas, honing en tijmblaadjes met een vork smeuïg. Verdeel in 4 porties en zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Kneus de peperkorrels in een vijzel of op een plank en meng met de sesam en een mespunt grof zout.
  • 3 Leg de stapel filodeeg op het werkvlak en snijd 1x door in de breedte. Leg 4 stukken naast elkaar en bestrijk ze met een kwastje met gesmolten boter.
  • 4 Leg er 4 vellen een slag gedraaid op zodat een stervorm ontstaat. Bestrijk weer met boter.
  • 5 Snijd de laatste twee stukken schuin doormidden en leg de driehoeken schuin op de beboterde vellen. Bestrijk het geheel nog een keer met de laatste boter.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg in het midden van elk deegstapeltje een portie geitenkaas en knijp het deeg er voorzichtig omheen zodat een buideltje ontstaat.
  • 7 Zet de buideltjes naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bestrooi de buideltjes met het sesammengsel en bak ze in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Garneer eventueel met een takje tijm.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Geitenkaas en Jean Sablenay Sauvignon Blanc. Dat is frisheid gecombineerd met kruidigheid.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 17 gram