4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geitenkaasburger met aubergine en courgette

Geitenkaasburger met aubergine en courgette

ingrediënten


20 min
4 personen
4 volkorenbollen

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën grof bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes botersla

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakken courgettes

dit product is niet beschikbaar

4 plakken aubergines

dit product is niet beschikbaar

75 gram fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 plakken geitenkaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestuif de kaas met bloem die gemengd is met zout en peper.
  • 2 Doop de kaasplakken in het ei en haal ze daarna door het broodkruim.
  • 3 Haal ze nog een keer door het ei en broodkruim en zet ze even in de koelkast.
  • 4 Bestrijk de aubergine en de courgetteplakken met olie. Verhit een grillpan en rooster hierin de groenten 2 minuten per kant.
  • 5 Bak de geitenkaasburgers in een laagje olie goudbruin in 3-4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Meng de sla goed met de olijfolie en de balsamicoazijn en verdeel over het brood. Leg de aubergine en courgette erop en daarop de burger.

bereidingstip

Lekker met honing of tomatenketchup.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté