4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Geitenkaasfondue met krieltjes en spek

Geitenkaasfondue met krieltjes en spek

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

bieslook

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

250 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

600 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fonduepan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Omwikkel de krieltjes met het spek en bak ze in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Verwarm de melk met de tijm en laat circa 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 4 Meng de maizena met 1 eetlepel water. Voeg de roomkaas, geitenkaas en maizena toe aan de pan en roer door tot de fondue glad en romig is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Neem de krieltjes uit de oven en bind er eventueel bieslook als ‘cadeau­strikjes’ omheen.
  • 6 Schenk de fon­due in een warme fonduepan en serveer met de krieltjes, tomaten en wortels.

bereidingstip

Houd je niet van geitenkaas, dan kun je de kaas in dit recept vervangen door een andere zachte kaas op basis van koemelk, zoals brie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes