4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Geitenkaasfondue met spek-krieltjes

Geitenkaasfondue met spek-krieltjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

750 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

fonduepan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de plakken spek in de lengte en rol het spek om de krieltjes.
  • 2 Leg de aardappeltjes op de bakplaat en bak in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin. Kook intussen de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar.
  • 3 Verhit in de fonduepan de melk en voeg de roomkaas en geitenkaas toe. Meng tot een glad mengsel en voeg de tijm toe.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water. Roer de aangelengde maizena door de kaasfondue en roer door tot de fondue een mooie consistentie heeft.
  • 5 Serveer de geitenkaasfondue met de aardappeltjes, sperziebonen en witlof. Lekker met ciabattabrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes