4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geitenkaasfondue met witte port

Geitenkaasfondue met witte port

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte port

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fonduepan

  • 1 Breng de wijn en port aan de kook in een pan met dikke bodem.
  • 2 Roer de knoflook en kaas in porties door de wijn. Voeg de volgende portie kaas steeds pas toe als de vorige geheel is gesmolten. Breng op smaak met versgemalen peper en wat citroensap.
  • 3 Los de maïzena op in een paar eetlepels port of water en roer door de kaasfondue. Laat 2-3 minuten zachtjes koken.
  • 4 Zet de kaasfondue op een warmhoudplaatje op tafel en serveer met brood, stukjes appel en noten om te dopen.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 31 gram