eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Geitenkaaslolly’s met sinaasappel, pecannoten en port

Geitenkaaslolly’s met sinaasappel, pecannoten en port

ingrediënten


20 min
100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

witte port
100 gram pecannoten
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Rasp 1 theelepel van de schil van ½ sinaasappel. Snijd de andere helft in dunne plakken. Meng de sinaasappelrasp, een derde van de pecannoten en 2 eetlepels witte port door de geitenkaas. Verdeel dit in 8 porties en kneed er kort 8 balletjes van. Wentel ze door de rest van de noten.
  • 2 Steek in elk balletje een prikker en leg circa 10 minuten in de diepvries, zodat ze stevig worden. Schenk 4 glazen witte port in. Verdeel de olijven over de waterglazen en zet in elk glas 2 lolly’s. Hang een sinaasappelplak aan het glas en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de witte port door tawny port.. Neem pistachenoten in plaats van pecannoten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté