6 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
home recepten Geitenkaasquiche met bietjes

Geitenkaasquiche met bietjes

ingrediënten


20 min
6 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes hartigetaartdeeg

benodigdheden

quichevorm

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en druk de randen goed tegen elkaar. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Meng het paneermeel met 1 theelepel tijm, strooi over de deegbodem en druk aan.
  • 2 Klop de eieren los met de kookroom, rest van de tijm, zout en peper. Giet dit mengsel over de deegbodem. Snijd de bieten in plakken van 2 cm dik en leg ze naast elkaar in het eimengsel.
  • 3 Verdeel de geitenkaas en walnoten erover. Bak de quiche in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 16 gram