4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Geitenkaassalade met meloen en avocado

Geitenkaassalade met meloen en avocado

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 gemberbolletje op siroop

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 kleine galiameloen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine watermeloen
4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 2 Verdeel de rucola over 4 borden.
  • 3 Besprenkel de partjes avocado met 2 eetlepels citroensap. Leg ze met de meloen en geitenkaas op de rucola.
  • 4 Pureer voor de dressing de tomaten met de gember, 2 el citroensap, zout en peper. Giet de olijfolie er al kloppend in een straaltje bij.
  • 5 Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 13 gram