4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Geitenkaassateetje met pruimen en port

Geitenkaassateetje met pruimen en port

ingredi├źnten


20 min
4 personen
8 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zwarte thee

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

125 gram zwarte pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 feestprikkers

  • 1 Wel de pruimen 15 minuten in de warme thee. Kook de port met de balsamicoazijn in tot een siroop. Voeg daar versgemalen peper aan toe.
  • 2 Snijd de plakken geitenkaas per stuk in vieren en rol er ontbijtspek omheen zodat de geitenkaas goed bedekt is.
  • 3 Rijg pakketjes geitenkaas afgewisseld met zwarte pruimen aan kleine prikkers.
  • 4 Rooster ze in een grillpan om en om tot het spek licht krokant is.
  • 5 Schenk de portsiroop voor het serveren erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 10 gram