4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, voorgerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Geitenricotta met maanzaad en sesam

Geitenricotta met maanzaad en sesam

ingrediënten


20 min
4 personen
tuinkers

dit product is niet beschikbaar

bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maanzaad
50 gram ricotta
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de bieslook met de olie en een snufje zout met een staafmixer helemaal fijn en laat circa 10 minuten staan. Klop intussen de geitenkaas en ricotta met een mixer in een paar minuten tot een luchtige roomkaas. Breng op smaak met een vleugje (witte) peper.
  • 2 Meng het maan- en sesamzaad op een bord. Vorm met 2 dessertlepels quenelles van de kaas en schep ze door de zaadjes. Leg ze per 2 stuks op 4 borden.
  • 3 Giet de bieslookolie door een fijne zeef in een kommetje en druppel de groene olie op de borden. Garneer met sprieten bieslook.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Geitenkaas is een goede match met sauvignon blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté