- 1 Pureer de bieslook met de olie en een snufje zout met een staafmixer helemaal fijn en laat circa 10 minuten staan. Klop intussen de geitenkaas en ricotta met een mixer in een paar minuten tot een luchtige roomkaas. Breng op smaak met een vleugje (witte) peper.
- 2 Meng het maan- en sesamzaad op een bord. Vorm met 2 dessertlepels quenelles van de kaas en schep ze door de zaadjes. Leg ze per 2 stuks op 4 borden.
- 3 Giet de bieslookolie door een fijne zeef in een kommetje en druppel de groene olie op de borden. Garneer met sprieten bieslook.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Geitenkaas is een goede match met sauvignon blanc.