4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Gekaramelliseerde pompoen met ahornsiroop en walnoten

Gekaramelliseerde pompoen met ahornsiroop en walnoten

ingrediënten


15 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecannoten
75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kleine pompoen

benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de pompoen in 8 parten en verwijder de zaden. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de pompoen circa 5 minuten op middelhoge stand. Laat bruin worden zonder te bewegen. Keer de parten om en voeg de rest van de boter toe. Bak in circa 5 minuten goudbruin.
  • 2 Giet de wijn en sojasaus erbij en bak circa 15 minuten verder in de oven, tot de pompoen zacht en gaar is. Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Giet de room bij de pompoen en bak nog 10 minuten in de oven. Giet de helft van de ahornsiroop erover en bak nog 5 minuten. Bestrooi eventueel met de rode peper en de walnoten. Giet de rest van de ahornsiroop erover.

bereidingstip

Vervang de ahornsiroop door keukenstroop. . Bak de pompoen met de wijn en sojasaus een dag van tevoren. De smaken trekken er dan nog beter in en zo is het gerecht vanaf stap 3 binnen 15 minuten klaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 6 gram