4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Gekaramelliseerde speklapjes met bruine suiker en gember

Gekaramelliseerde speklapjes met bruine suiker en gember

ingrediënten


10 min
4 personen
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de suiker met de gember, olie, ketchup, chilipeper en een snuf zout. Leg de speklappen naast elkaar in een ovenschaal en bestrijk ze rondom met het suikermengsel. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Rooster het vlees 10 minuten in het midden van de oven en draai de speklapjes dan om. Bak nogmaals 10 minuten en bestrijk het spek een paar keer met het vrijgekomen vocht. Blijf erbij en let goed op dat de suiker niet verbrandt. Bestrooi voor het serveren met het amandelschaafsel.

bereidingstip

Lekker met (noten)rijst en een frisse koolsalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté