4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Gekaramelliseerde uien-tarte Tatin

Gekaramelliseerde uien-tarte Tatin

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

5 uien

dit product is niet beschikbaar

5 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in kwarten. Verhit de boter in de ovenvaste koekenpan. Voeg vervolgens de honing, tijmblaadjes, azijn, 50 ml water en een snuf zout toe en roer kort door.
  • 2 Leg de uien in een mooi patroon in de pan en laat afgedekt circa 10 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Bak intussen in een andere koekenpan de spekblokjes knapperig. Meng de peterselie met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwijder het deksel van de pan en bak nog even op middelhoge stand tot de uien beginnen te karamelliseren. Schud de pan af en toe voorzichtig om aanbranden te voorkomen. Voeg de spekjes toe.
  • 5 Leg het bladerdeeg voorzichtig op de pan en duw de randen naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • 6 Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat de pan even afkoelen. Leg vervolgens een bord erop en keer de taart voorzichtig om. Serveer met de crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 11 gram