4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Gekaramelliseerde vijgen met sinaasappel en laurier

Gekaramelliseerde vijgen met sinaasappel en laurier

ingrediënten


15 min
4 personen
1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Italiaanse rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

8 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de vijgen in een ovenschaal. Meng de honing met de wijn, sinaasappelrasp, -sap en laurier en giet over de vijgen.
  • 2 Rooster afgedekt circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie als de vijgen nog niet zacht genoeg zijn en rooster nog circa 10 minuten tot de saus is ingedikt en de vijgen iets karamelliseren.
  • 3 Serveer warm, bijvoorbeeld bij een rijstdessert met gehakte pistachenootjes.

wijnadvies

De zoete smaak van dit gerecht past goed bij Sea Lord Tawny Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 1 gram