gemiddeld
45 min.
bijgerecht
home recepten Gekonfijte gember

Gekonfijte gember

ingrediënten


45 min
1 kardemompeul
200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram verse gember

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 weckpotten

  • 1 Schil de gemberwortel en snijd in kleine blokjes. Giet water erop tot de gember net onder staat en kook afgedekt circa 30 minuten op een lage stand.
  • 2 Neem 100 ml kookwater uit de pan en giet de gember door een zeef. Breng de 100 ml kookwater met de (riet)suiker en kardemompeul in een pan aan de kook tot de suiker geheel is opgelost. Kook dan nog 2 minuten zachtjes door. Voeg de gemberblokjes toe en laat in de siroop afkoelen en rusten tot de volgende dag.
  • 3 Breng dan nogmaals aan de kook en giet in 2 brandschone potten. Laat afkoelen en bewaar afgesloten enkele weken in de koelkast. Lekker in gebak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram