voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
2 personen
hoofdgerecht
recepten gekookte witte asperges, geserveerd in omelet met ham

gekookte witte asperges, geserveerd in omelet met ham

ingrediënten

10 witte asperges

4 eieren

1 scheutje slagroom

4 plakjes achterham

1 halve theelepel roomboter

1 takje peterselie (fijngesneden)

2 eetlepels zure room

1 snufje versgemalen peper

1 snufje zout


  • 1 Schil de asperges grondig en snijd er de onderkant af. Leg de asperges plat in een pan en zet net onder met water. Voeg een goede snuf zout toe. Breng het water aan de kook, laat nog 4 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit.
  • 2 Klop de eieren los met de slagroom en kruid met peper en zout. Snijd de helft van de ham in fijne reepjes en voeg samen met de helft van de peterselie toe aan het ei.
  • 3 Vet een anti-kleefpan in met een beetje roomboter, giet er ¼ van de eiermassa in en bak tot de bovenkant net gestold is. Draai om en bak nog kort de andere kant. Bak op deze manier 4 kleine omeletjes.
  • 4 Warm de 4 achtergehouden plakjes ham op in het kookvocht van de asperges.
  • 5 Dresseer de omelet op het bord, leg er 5 uitgelekte asperges op en vouw de omelet dubbel.
  • 6 Dresseer er de warme ham op en schep er een beetje zure room op. Bestrooi met de peterselie.