4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Gekruide groentenstoof met amandelrijst

Gekruide groentenstoof met amandelrijst

ingrediënten


35 min
4 personen
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine winterwortel

dit product is niet beschikbaar

150 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 venkelknol
250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst, giet deze af en laat iets afkoelen.
  • 2 Kook de venkel met de sperziebonen en de wortel 5 minuten. Giet deze af, vang het kookvocht op, spoel koud water over de groenten en laat goed uitlekken.
  • 3 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de koriander en peterselie en de komijn, de paprikapoeder en de gember toe en roerbak 3 minuten.
  • 4 Voeg de sperziebonen en venkel toe, eventueel met een scheutje kookvocht, en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 5 Rooster intussen voor de rijst in een droge hete wok de geschaafde amandelen. Schep ze uit de wok.
  • 6 Verhit de wokolie en roerbak hierin de rijst 2-3 minuten. Schep de amandelen en kaneel erdoor.
  • 7 Serveer de groentenstoof bestrooid met de rest van de koriander en peterselie bij de amandelrijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté