4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gele curry met bloemkoolrijst en ei

Gele curry met bloemkoolrijst en ei

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 pakje boemboe gele curry
800 gram Oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Kook de eieren 6 minuten. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en roerbak hierin de groenten circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de curry en kokosmelk toe, roer goed door en laat 3 minuten pruttelen.
  • 3 Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in plakjes. Maal de bloemkool in de keukenmachine tot 'rijst'.
  • 4 Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst circa 3 minuten op een hoge stand. Schep de rijst in diepe borden, verdeel de curry erover en leg een ei erbij. Bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst voor een nog sneller recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 16 gram