4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gele curry met garnalen en tomaatjes

Gele curry met garnalen en tomaatjes

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoge stand en bak hierin de ui en gember circa 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak weer 2 minuten.
  • 2 Voeg de kokosmelk, vissaus, rietsuiker en het limoensap toe en breng afgedekt aan de kook.
  • 3 Voeg de tomaatjes, garnalen en peultjes toe en verhit 2-3 minuten, tot de garnalen heet zijn.
  • 4 Bestrooi de curry met de koriander en uitjes. Serveer met de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1250 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 25 gram