4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gele curry met zoete aardappel, pastinaak en linzen

Gele curry met zoete aardappel, pastinaak en linzen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 zak kroepoek

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

300 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriessperziebonen

dit product is niet beschikbaar

150 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

2 dikke winterpenen
2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Fruit intussen de currypasta in een wok of hapjespan een paar minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de plakken zoete aardappel en alle groenten toe. Roerbak enkele minuten en voeg dan de kokosmelk toe.
  • 3 Stoof de groentecurry afgedekt op middelhoge stand in circa 8 minuten gaar. Voeg de linzen en limoensap naar smaak toe en laat nog 2 minuten langer sudderen.
  • 4 Bestrooi de curry vlak voor het serveren met de bosui en koriander. Serveer met de rijst en (cassave)kroepoek.

bereidingstip

Vastkokende aardappels en bloemkool zijn een prima vervanger voor de zoete aardappels en pastinaak. Vervang de linzen eens door kikkererwten en/of bestrooi de curry (voor extra eiwitten) met ongezouten cashewnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 118 gram
eiwit 14 gram