4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gele linzencurry met kip en bloemkool

Gele linzencurry met kip en bloemkool

ingrediënten


30 min
4 personen
1 portie kippenvlees
600 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

250 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit 4 el gele currypasta met 1 gesnipperde ui 5 min. op een middelhoge stand.
  • 2 Voeg 250 g afgespoelde gele linzen, 400 ml kokosmelk en 1¼ liter kippenbouillon (van de kippenbouten) toe en breng aan de kook.
  • 3 Laat 25 min. zachtjes koken. Voeg na 15 min. 600 g bloemkoolroosjes en 1 portie kippenvlees toe. Roer regelmatig.
  • 4 Serveer de curry in diepe borden en verdeel er 4 in blokjes gesneden tomaat over.

bereidingstip

Lekker met limoenpartjes en verse koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 38 gram