4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gele moksi alesi

Gele moksi alesi

ingrediënten


40 min
4 personen
4 bananen

dit product is niet beschikbaar

4 bakbananen
1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

125 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

400 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram makreelfilets, naturel
300 gram gestoomde makrelen
2 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg het bouillonpoeder, de tomaten en peper naar smaak toe en bak 2 minuten. Schep de makreel erdoor en giet de kokosmelk erbij.
  • 2 Was de rijst in een zeef en voeg met de kurkuma toe aan de pan. Schenk heet water erbij tot alle ingrediënten ruim onder staan en roer door. Kook onafgedekt circa 10 minuten.
  • 3 Schep de zalm en garnalen erdoor. Dek de pan af en stoom op de laagste stand circa 15 minuten. Roer af en toe om, tot de rijst droog is. Meng intussen de komkommer met de azijn en suiker. Verhit de rest van de olie en bak hierin de banaan. Serveer het rijstgerecht met de zoetzure komkommer en gebakken banaan.

bereidingstip

Serveer gebakken kipkarbonades of drumsticks bij dit gerecht. . Zin in meer groente? Kouseband, snijbonen of sperziebonen zijn lekker bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1160 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 125 gram
eiwit 46 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté