4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gele paprikagazpacho met kaascrostini

Gele paprikagazpacho met kaascrostini

ingrediënten


20 min
4 personen
bieslook

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram gele paprika

dit product is niet beschikbaar

40 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram stokbroden

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Week 100 gram stokbrood in 150 ml olijfolie en de azijn en laat 10 minuten staan.
  • 2 Snijd intussen de rest van het brood in sneetjes en meng met de rest van de olijfolie en 1 teentje knoflook. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en rooster de crostini circa 8 minuten in de oven.
  • 3 Pureer het broodmengsel met de paprika’s, ui, overige knoflook en specerijen tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep met ringetjes bieslook en serveer met de kaascrostini.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | g'woon tablet crispy