8 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Gele rijstsalade met taugé en pinda’s

Gele rijstsalade met taugé en pinda’s

ingrediënten


15 min
8 personen
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

mespunt sambal

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

200 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

5 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

400 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een platte schaal helemaal afkoelen.
  • 2 Blancheer de sugarsnaps 1 minuut en giet ze onder koud stromend water af. Snijd ze in schuine dunne repen.
  • 3 Klop de dressing. Vermeng alle ingrediënten en de dressing met elkaar en serveer in een grote schaal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 10 gram