gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gele Thaise currypasta

Gele Thaise currypasta

ingrediënten


20 min
1 mespunt zout

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel kardemompeul
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderzaad
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

theelepel serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

stengel sereh
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vijzel

  • 1 Snijd of hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een keukenmachine.
  • 2 Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer). Voeg het poeder met het zout en de limoensap bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.

bereidingstip

Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté