-
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Teken op bakpapier met behulp van een glas of mok cirkels van 8 cm ø
en keer het papier om. Leg het bakpapier op een bakplaat en plak de hoeken vast met een beetje boter.
-
2
Klop de eiwitten met de suiker iets schuimig in
een vetvrije kom tot ze wit zijn. Voeg boter, water, zonnebloemolie en vanille-aroma toe en roer alles glad. Roer niet te lang, dan worden de koekjes taai. Zeef de bloem erboven en meng goed. Laat het beslag
10 minuten rusten.
-
3
Verdeel met een lepel 1 eetlepel beslag over elke cirkel. Strijk met de onderzijde van de lepel het beslag vlak. Bak de koekjes ongeveer 5 minuten in het midden van de oven, tot de randen iets verkleuren. Schakel de oven nog niet uit.
-
4
Let op: werk snel, want als de koekjes te veel afkoelen breken ze. Leg op elk koekje in het midden een opgevouwen wenspapiertje. Gebruik een (palet)mes om het koekje dubbel te vouwen. Schep vervolgens met het (palet)mes het koekje van de bakplaat en duw ze met de rechte kant over de rand van een glas of mok, zodat ze de vorm van een gelukskoekje krijgen. Leg de gevouwen koekjes in de muffinvorm zodat ze verder kunnen afkoelen en hun vorm behouden.
-
5
Herhaal stap 3 en 4 tot het beslag op is.
bereidingstip
Schrijf om deze gelukskoekjes te vullen leuke spreuken op strookjes papier.. Bewaar de gelukskoekjes in een koektrommel of luchtdichte bewaardoos zodat ze niet zacht worden.