eenvoudig
20 min.
tussendoortje
recepten Gelukskoekjes

Gelukskoekjes

ingrediënten


20 min
75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels water

dit product is niet beschikbaar

75 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

80 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Teken op bakpapier met behulp van een glas of mok cirkels van 8 cm ø en keer het papier om. Leg het bakpapier op een bakplaat en plak de hoeken vast met een beetje boter.
  • 2 Klop de eiwitten met de suiker iets schuimig in een vetvrije kom tot ze wit zijn. Voeg boter, water, zonnebloemolie en vanille-aroma toe en roer alles glad. Roer niet te lang, dan worden de koekjes taai. Zeef de bloem erboven en meng goed. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  • 3 Verdeel met een lepel 1 eetlepel beslag over elke cirkel. Strijk met de onderzijde van de lepel het beslag vlak. Bak de koekjes ongeveer 5 minuten in het midden van de oven, tot de randen iets verkleuren. Schakel de oven nog niet uit.
  • 4 Let op: werk snel, want als de koekjes te veel afkoelen breken ze. Leg op elk koekje in het midden een opgevouwen wenspapiertje. Gebruik een (palet)mes om het koekje dubbel te vouwen. Schep vervolgens met het (palet)mes het koekje van de bakplaat en duw ze met de rechte kant over de rand van een glas of mok, zodat ze de vorm van een gelukskoekje krijgen. Leg de gevouwen koekjes in de muffinvorm zodat ze verder kunnen afkoelen en hun vorm behouden.
  • 5 Herhaal stap 3 en 4 tot het beslag op is.

bereidingstip

Schrijf om deze gelukskoekjes te vullen leuke spreuken op strookjes papier.. Bewaar de gelukskoekjes in een koektrommel of luchtdichte bewaardoos zodat ze niet zacht worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 40 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 1 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks