4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Gemarineerde feta met olijven en pitapuntjes

Gemarineerde feta met olijven en pitapuntjes

ingrediënten


25 min
4 personen
4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje zwarte olijf

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Meng de olijfolie met de chili en tijm. Doe de feta in een kommetje, giet de kruidenolie erover en laat 15 minuten marineren.
  • 2 Leg het blok feta op een stuk aluminiumfolie, en rooster in circa 5 minuten totdat deze enigszins zacht is.
  • 3 Leg de feta voorzichtig terug in de achtergebleven olijfolie en strooi de olijven en peterselie erover.
  • 4 Grill de pitabroodjes rondom knapperig op de barbecue. Snijd ze in puntjes en serveer met de gemarineerde feta.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Sauvignon Blanc (Jean Sablenay) of Soave (Mastio della Loggia)


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 9 gram