4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
home recepten Gemarineerde gele paprika met rozemarijn en knoflook

Gemarineerde gele paprika met rozemarijn en knoflook

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

3 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Was en droog de paprika's en leg ze in een schaaltje.
  • 2 Bestrijk ze rondom met wat olie en laat het vel van de paprika's hoog in de oven donkerbruin kleuren.
  • 3 Keer de paprika's om zodra de bovenkant bruin geblakerd is. Neem ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen zodat het bruine vel vanzelf loslaat.
  • 4 Pel de velletjes eraf en snijd het vruchtvlees in brede repen.
  • 5 Doe die in een bakje en voeg de rest van de ingrediënten toe. Schep even om en laat afgedekt in de koelkast enkele uren marineren.
  • 6 In een brandschone, afgesloten pot in de koelkast zijn de paprika’s een week houdbaar.

bereidingstip

Lekker met gegrild vlees of vis.

wijnadvies

Paprika is nogal een fan van Sauvignon Blanc. Aan jouw de keuze. Sea Breeze, Jean Sablenay, Danie de Wet of Indomita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 1 gram