4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gemarineerde hamlappen met provencaalse tomatensaus

Gemarineerde hamlappen met provencaalse tomatensaus

ingrediënten


40 min
4 personen
2 blikjes gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

750 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zeef het vlees en vang de marinade op. Haal de knoflookteentjes uit de marinade.
  • 2 Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
  • 3 Voeg de bouillon, de gepelde tomaten en de tenen knoflook toe. Stoof het vlees gedurende 10 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Giet de marinade in de pan en laat het vlees nu zonder deksel nog eens 20 minuten op een laag vuur stoven.
  • 5 Bind het vocht eventueel met een beetje met water aangelengde maïzena, of 'allesbinder'. Eet bij dit gerecht gekookte rijst of een pastasoort, bijvoorbeeld fusilli.

bereidingstip

Laat voor de smaak enkele zongedroogde tomaten meestoven.

wijnadvies

Denk aan Chardonnays (7-9°C) of aan frisse, fruitige rode wijnen als Beaujolais en Beaujolais-Villages of rode Lambrusco of Valpolicella uit Italië (14-15°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté