4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gemarineerde karbonades met tomaten-sperziebonensalade

Gemarineerde karbonades met tomaten-sperziebonensalade

ingrediënten


25 min
4 personen
2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bosui met de rode peper, de olijfolie, de tijm en de honing. Bestrijk de karbonades met dit mengsel en laat circa 10 minuten intrekken.
  • 2 Kook de sperziebonen voor de salade in 6-7 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Klop de olijfolie, de azijn, de peterselie, zout en peper tot een dressing.
  • 4 Schep deze dressing met de tomaten door de sperziebonen.
  • 5 Verhit een grill- of koekenpan en rooster hierin de karbonades 5-6 minuten per kant. Keer ze regelmatig om. Serveer de karbonades met de salade.

bereidingstip

Lekker met pasta met pesto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté