4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gemarineerde kippenvleugeltjes

Gemarineerde kippenvleugeltjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kippenvleugel

benodigdheden

bakplaat

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kippenvleugels naast elkaar op de bakplaat en giet de marinade er weer over. Bak ze in 25-30 minuten in het midden van de oven en keer ze af en toe om.
  • 2 Verhit de olie. Bak hierin de krieltjes in 3 minuten rondom lichtbruin. Schep de tomaatjes erdoor en zet ze, bestrooid met zout en versgemalen peper, naast de kippenvleugels in de oven.
  • 3 Kook intussen de broccoli beetgaar. Serveer de kippenvleugeltjes met de krieltjes, tomaatjes en broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 26 gram