- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes (aan de tros) in een ovenschaal en bestrijk ze met olie.
- 2 Maak met een klein mesje een sneetje in elk tomaatje en steek daar een stukje knoflook in. Bestrooi met (zee)zout, chilipeper en het maanzaad en rooster circa 15 minuten hoog in de oven.
- 3 Rooster intussen de sneetjes brood en bestrijk ze met olie als ze nog warm zijn. Knip de tak met tomaatjes in vieren en leg op bordjes.
- 4 Bedruppel met het tomatenvocht en leg de stukjes gemarineerde mozzarella ernaast. Serveer met het geroosterde brood.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Serveer Tiresia Prosecco Frizzante bij dit gerecht.