4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Gemarineerde mozzarella met geroosterde tomaatjes

Gemarineerde mozzarella met geroosterde tomaatjes

ingrediënten


30 min
4 personen
8 sneeën stokbroden

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën ciabattabroden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maanzaad
chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 bollen buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes (aan de tros) in een ovenschaal en bestrijk ze met olie.
  • 2 Maak met een klein mesje een sneetje in elk tomaatje en steek daar een stukje knoflook in. Bestrooi met (zee)zout, chilipeper en het maanzaad en rooster circa 15 minuten hoog in de oven.
  • 3 Rooster intussen de sneetjes brood en bestrijk ze met olie als ze nog warm zijn. Knip de tak met tomaatjes in vieren en leg op bordjes.
  • 4 Bedruppel met het tomatenvocht en leg de stukjes gemarineerde mozzarella ernaast. Serveer met het geroosterde brood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Serveer Tiresia Prosecco Frizzante bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté