4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Gemarineerde paprika

Gemarineerde paprika

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse munt

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill. Halveer de paprika's en verwijder de pitjes. Leg ze onder de hete ovengrill en laat ze zwart blakeren. Haal ze onder de grill vandaan en stop ze in een zak die je afsluit of een kom die je afsluit met vershoudfolie. Na een minuut of 5 kun je zo het vel van de paprika's verwijderen.
  • 2 Snijd de paprika’s in brede repen en besprenkel de paprikarepen met olijfolie. Verdeel er de knoflook, gehakte verse munt en wijnazijn of citroensap over. Laat 2 uur in de koelkast marineren.
  • 3 Lekker op geroosterd brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 1 gram