4 personen
uitdagend
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Gemarineerde peer met semifreddo van kurkuma-honingroom

Gemarineerde peer met semifreddo van kurkuma-honingroom

ingredi├źnten


30 min
4 personen
munt
2 peren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
1 kardemompeul
1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 stukje sinaasappelschil

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter zoete witte wijn

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

glazen schaal

vershoudfolie

  • 1 Leg de peren met het snijvlak naar beneden. Snijd in dunne plakjes, maar laat aan een kant de plakjes aan elkaar zitten. Druk op de plakjes zodat ze als een waaier open gaan staan.
  • 2 Kook intussen de wijn in tot 100 ml siroop. Giet door een zeef en laat afkoelen. Zet 4 bordjes 15 minuten in de diepvries.
  • 3 Leg op elk bord een perenwaaier. Neem de semifreddo uit de diepvries en stort op een plank. Snijd er 8 driehoeken van. Zet bij de perenwaaier op het bord en bedruppel met de wijnsiroop.
  • 4 Bestrooi met nog wat amandelen en garneer met sinaasappelschil en muntblaadjes.

wijnadvies

Marineer de peren in Castillo de las Almenas Moscatel en drink diezelfde wijn door bij dit nagerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 5 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst