4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gemarineerde varkenshaas

Gemarineerde varkenshaas

ingrediënten


20 min
4 personen
4 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Neem de varkenshaasjes uit de marinade, zeef de marinade. Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper.
  • 2 Verwarm de olie en braad de varkenshaasjes rondom aan. Laat het vlees in circa 15 minuten gaar braden en keer het af en toe om.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Blus het bakvet af met een soeplepel van de marinade en de mosterd en kook het op hoog vuur in tot de helft.
  • 4 Bind de saus met wat blokjes koude boter. Snijd het vlees in dikke plakken, verdeel over de borden en serveer met de saus.

bereidingstip

Wijn kan vervangen worden door donker bier.

wijnadvies

Natuurlijk kunt u de wijn doordrinken waar u ook mee gemarineerd heeft. Rode huiswijn is bijvoorbeeld heerlijk. Varkenshaas die niet in rode wijn is gemarineerd kan ook prima bij Chardonnay of rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 45 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté